Veiligheidscertificaat

Stichting Veilige Paardensport is in 2001 opgericht en kwam tot stand met de steun van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en De Lotto.

In 2002 is gestart met het invoeren van het veiligheidscertificaat. Het veiligheidscertificaat is in eerste instantie ontwikkeld als certificaat voor maneges. Inmiddels heeft het zich ontwikkeld tot een certificaat voor alle hippische accommodaties zoals maneges, verenigingen, menaccommodaties, pension- en africhtingsstallen, handelsstallen, fokkerijen, stoeterijen, enz. Op dit moment zijn er circa 1100 hippische accommodaties in Nederland met het veiligheidscertificaat.

Naast het keuren voor de sterren worden FNRS ruitersportcentra ook op veiligheid gekeurd. Veiligheid is een zeer belangrijk punt van aandacht op ruitersportcentra. Daarom heeft de FNRS het bezitten van het veiligheidscertificaat van Stichting Veilige Paardensport verplicht gesteld voor al haar leden. In de Nederlandse sportsector in het algemeen, maar ook in de internationale hippische sector, is het veiligheidscertificaat inmiddels een bekend en gewaardeerd begrip.

Rechts van deze pagina vind je een overzicht van alle geldende regels en informatie over veiligheid.
Klik hier voor een informatiefilm die de stichting heeft gemaakt in samenwerking met Anky van Grunsven