Groepslessen

Heb je rij-ervaring of heb je een aantal beginnerslessen gevolgd en vindt jouw instructeur dat je er klaar voor bent, dan stroom je door naar de groeplessen. In de groeplessen rijden we met maximaal 8 ruiters bij de pony's en 6 bij de paarden. De lessen duren een uur. Je moet meestal zelf je paard of pony opzadelen en soms ook uit de wei halen. Dus je moet op tijd aanwezig zijn. We rijden normaal gesproken dressuur, maar soms wordt er ook gesprongen of doen we spelletjes, we gaan wel eens op buitenrit of we rijden caroussel. Voldoende variatie dus. De groepen worden zoveel mogelijk naar leeftijd en ervaring ingedeeld.

Wij werken met kwartaalabonnementen. Je betaald 12 lessen en mag in dat kwartaal 13 keer komen rijden. De 13e keer is een GRATIS les. Mocht je een keer verhinderd zijn voor een les, dan kun je deze inhalen binnen het lopende kwartaal. Klik hier voor meer informatie over uitval en inhalen van lessen. 

De manege is aangesloten bij de FNRS. Iedereen die bij ons rijdt ondertekend een lesovereenkomst en wordt daarmee automatisch lid van de FNRS. Dat heeft de nodige voordelen, zoals een extra ongevallenverzekering. Ook krijg je een ruiterpaspoort waarmee je deel kunt nemen aan wedstrijden en waarin je promotiepunten worden geregistreerd. De kosten van het ruiterpaspoort zijn maar € 20,00 per jaar. Met deze bijdrage ben je verzekerd van een uitstekende landelijk erkende ruiteropleiding in een veilige omgeving, onder begeleiding van deskundige instructeurs.