FNRS


Deze manege is aangesloten bij de FNRS - de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. Dit is een brancheorganisatie voor alle professionele hippische ondernemers in Nederland. Zij bieden advies op maat op allerlei gebied, leveren een pakket aan diensten en producten en behartigen de belangen van de ondernemers richting  overheid en andere instellingen.

Sterrensysteem
De FNRS heeft een kwaliteitsbeoordeling in de vorm van een sterrensysteem ontwikkeld. Aan de hand van de gestelde eisen wordt een keuringsrapport opgemaakt en wordt bepaald hoeveel sterren behaald worden, met een maximum van 5. We hebben 5 sterren gekregen! Daar zijn we natuurlijk heel erg trots op!. Er wordt gekeken naar de accomodatie, de foyer, de faciliteiten, maar ook naar de gezondheidstoestand van de paarden en pony's, de stallen enz. Als klant geeft dit je dus de nodige basisinformatie over de manege. 

Overeenkomsten en reglementen
De FNRS heeft een aantal standaard overeenkomsten. Daarin worden de afspraken samengevat, zodat iedereen weet waar hij aan toe is.Iedereen die bij ons lessen volgt, tekent een lesovereenkomst. Daarin staan de onderlinge afspraken en het abonnement wat is afgesloten, met de daarbij behorende tarieven. Als de lesovereenkomst is getekend krijg je een ruiterpaspoort. Over de voordelen hiervan lees je meer op deze pagina. Voor mensen die hun paard of pony bij ons stallen is er de Pensionovereenkomst. Voor de deelnemers aan de ruiterkampen is er de Ruiterkampovereenkomst. Voor iedereen die op ons bedrijf aanwezig is gelden bepaalde regels. Die vind je terug in onze huisregels.. Alle verschillende overeenkomsten vind je in de rechterkolom van deze pagina. 

Ruiterpaspoort
Alle ruiters die gebruik maken van manegepaarden of pony's ondertekenen een lesovereenkomst en krijgen daarna een FNRS ruiterpaspoort. Pensionklanten kunnen ook een ruiterpaspoort aanvragen, maar zijn dat niet verplicht. Hiermee ben je ook meteen lid van de KNHS (de Koninklijke Nederlandes HIppische Sportbond) De voordelen van het paspoort zijn onder meer: 
- rijles van gediplomeerde instructeurs;
- een kwalitatief hoogwaardig ruitercentrum met toezicht op het
  welzijn van de paarden; 
- een aanvullende ongevallenverzekering;
- toegangsdocument tot alle FNRS opleidingen en -wedstrijden;
- niveauregistratie met aansluiting op de KNHS wedstrijdsport; 
- automatisch abonnement op een kwartaalblad 'Paard en Sport'.

De kosten van het lidmaatschap van de FNRS inclusief ruiterpaspoort zijn € 20,00 per jaar. 

FNRS proevendagen
In plaats van de reguliere manegewedstrijden, rijden we nu de FNRS proevendagen met de zogenaamde F proeven. Het voordeel van deze proeven is dat je niveau wordt bijgehouden en je meer ruimte hebt om te groeien als manegeruiter dan bij de KNHS proeven. Ook worden de proeven beoordeeld door speciaal opgeleide jury's die er op getraind zijn naar de kwaliteiten van een manegeruiter te kijken. Het rijden op een manegepaard of pony is tenslotte toch anders dan het rijden op een eigen paard. Je kunt promotiepunten halen en diploma's, waarbij ook regelmatig een stukje theorie wordt gevraagd. Wil je meer weten? Alles over de FNRS proevendagen lees je in de rechterkolom van deze pagina. 

Voorlopig gaan we ons richten op de dressuurproeven van de FNRS. Op een later tijdstip is dat misschien uit te breiden met springen, vaardigheid, voltige of carroussel. Ook het behalen van het ruiterbewijs via de FNRS hoort tot de mogelijkheden. Wil je meer weten over de FNRS en de verschillende mogelijkheden, klik dan hier. 

Samenwerking met de KNHS
Vanaf 1 januari 2016 is de samenwerking tussen de KNHS en de FNRS duidelijker geworden. Je kunt nu bv. ook via de manege een startpas aanvragen met een manegepaard om KNHS wedstrijden te rijden. Vroeger moest je daarvoor lid zijn van een vereniging, dat is nu niet meer nodig. Wel moet je een les- of pensionoverkeenkomst hebben met de manege.