Ponykampen

Wij organiseren in de zomer gezellige, kleinschalige ponykampen voor kinderen vanaf 8 jaar. De veiligheid en het welzijn van de kinderen vinden wij erg belangrijk, zowel tijdens de activiteiten als het verblijf. De groepen bestaan bij ons uit maximaal 14 kinderen. Er is altijd voldoende leiding aanwezig. Naast de instructeurs zijn er ook een aantal mensen die de kinderen bezig houden. Dit jaar slapen we niet zoals andere jaren op stapelbedden in de tent, maar lekker warm in de kantine. Zo hebben we in ieder geval geen last van wind en regen in de tent. 

Zomerponykamp
De ponykampen beginnen op maandagochtend om 9.30 uur en eindigen op vrijdagmiddag om 15.00 uur. Tijdens de ponykampen gaan we natuurlijk veel paardrijden, spelen en knuffelen met de pony's. We rijden lessen dressuur en springen in de rijbanen en de populaire waterhindernis, maar we gaan ook lekker naar het strand of het bos op buitenrit. En we doen andere leuke dingen zoals zwemmen, knutselen, spelletjes, gezellig barbequeen of bij slecht weer een film kijken en natuurlijk het wekelijks terugkerende Pimp your pony. Kortom, we maken er een gezellige week van en je verveelt je geen moment. Kinderen moeten wel zelfstandig kunnen rijden en dus minimaal enkele jaren rij-ervaring hebben. Als de leiding het niet verantwoord vindt, kunnen kinderen met onvoldoende ervaring niet mee met strandritten.

De prijs voor deze ponykampen is € 325,00* voor 5 dagen (4 overnachtingen) per persoon. 

Mini-ponykamp
Dit is speciaal bedoeld voor jonge kinderen of kinderen die een hele week niet zo zien zitten. Het zijn 3 dagen, van maandagmorgen 10.00 uur tot woensdagmiddag 16.00 uur, met 2 overnachtingen. Natuurlijk is het ook mogelijk om thuis te slapen en de volgende dag weer terug te komen, maar dat geldt ook voor de reguliere kampen. Ook hiervoor geldt dat de kinderen zelfstandig moeten kunnen rijden. Als de leiding het niet verantwoord vindt, kunnen kinderen met onvoldoende ervaring niet mee met strandritten. 

De kosten voor het miniponykamp zijn € 225,00* voor 3 dagen (2 overnachtingen) per persoon. 


16+ kamp
Nieuw dit jaar is de 16+ week. Dit is een week voor de meer gevorderde ruiters van 16 jaar en ouder. Deze week kun je misschien meer zien als een trainingskamp. Er zijn onder andere dressuur- en springlessen en aan het eind van de week organiseren we een wedstrijd waar iedereen aan mee doet. Zo hebben we deze week ook een doel om voor te trainen. Het is natuurlijk niet alleen maar serieus, we gaan ook gewoon lekker op buitenrit en andere leuke dingen doen met de paarden en pony's. Omdat alle deelnemers deze week wat ouder zijn, hebben we natuurlijk ook een aangepast programma ten opzichte van de andere weken. Wat dat gaat zijn blijft nog even een verrassing!
We verwachten jullie deze week, net als de andere weken maandagochtend om 9.30 uur. Vrijdagmiddag om 15.00 uur is het helaas weer tijd om te vertrekken.
Ben je nog geen 16, maar word je dat dit jaar nog? Ook dan ben je welkom in onze 16+ week. 


De kosten voor het 16+ instructiekamp zijn € 325,00* voor 5 dagen (4 overnachtingen) per persoon.

Eigen pony of manegepony
Je kunt uiteraard gebruik maken van een manegepony, maar het meebrengen van een eigen pony is ook mogelijk. Je moet dit aangeven op het inschrijfformulier. Het moet dan wel zo zijn dat de eigen pony aan alle activiteiten mee kan doen, dus ook springen, spelletjes, buitenritten enz. Uiteraard verwachten we de pony's hier in goede gezondheid. 

* Voor het meebrengen van een eigen pony berekenen wij een extra bijdrage van € 75,00 voor het zomer/16+ponykamp en € 50,00 voor het miniponykamp

Ponykampdagen
Buitenom de zomervakantie organiseren we ook ponykampdagen. Daarbij wordt natuurlijk gereden, maar is er bijvoorbeeld ook eens wat meer aandacht aan het toiletteren, of we verzinnen andere bezigheden waar je ook wat van kunt leren. Op dit moment zijn er geen ponykampdagen gepland. 

De kosten van de ponykampdagen kunnen varieren afhankelijk van de activiteiten. Hou de website en facebook in de gaten.

Annuleren
Je bent zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van een annuleringsverzekering. 

Zijn er nog specifieke vragen, dan mag je altijd mailen info@manegedeeendracht.nl, bellen (0118)591 384 of langskomen op de manege. Wij zijn aangesloten bij de FNRS - de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra. We hanteren dan ook de richtlijnen van deze instantie voor onze ponykampen. Als kinderen worden aangemeld voor het ponykamp gaan we er vanuit dat u op de hoogte bent van deze Ruiterkampovereenkomst.  

Download hier de FNRS Ruiterkampovereenkomst 2017